Elos

fotoepilacija

 

Njega tijela

 

IPL trajna depilacija

Trajna depilacija tj. trajno uklanjanje dlačica radi se najnovijim SHR uređajem, elos tehnologije, vodećeg svjetskog proizvođača IPL uređaja. Uz pomoć aplikatora s intenzivnim pulsnim svjetlom u nekoliko minuta, gotovo bezbolno, dubinski i trajno uklanjamo dlačice na svim dijelovima tijela, ženama i muškarcima.

Trajna depilacija IPL-om je jedinstveni proces transmisije svijetla koji daje izvanredne i sigurne rezultate. Metoda se primjenjuju unazad 25 godina i potpuno je sigurna i učinkovita.


TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA SA SVIH DJELOVA TIJELA


IPL uređaj emitira više zraka raznih valnih duljina koje nisu usmjerene u istom pravcu. Teško je govoriti da li je bolji laser ili IPL uređaj. Tretmani laserom traju dulje i praćeni su s nešto više osjetljivosti dok kod IPL uređaja tretman traje kraće i manja je osjetljivost. Da bi se smanjila eventualna nelagoda koriste se razne metode od pothlađivanja do lokalne anestezije. Što je koža svijetlija, a dlaka tamnija postižu se bolji rezultati. Stoga se savjetuje prije tretmana ne boraviti na suncu i ići u solarije jer tamnija koža upija više energije te su rezultati slabiji i veće šanse za razvoj nuspojava. Neki proizvođači sugeriraju da se primjena njihovih uređaja može koristiti i na tamnoj koži. Jedan od bitnih uvjeta je da se prije tretmana ne koriste sredstva za samotamnjenje i beta karoten. Savjetuje se radi boljih rezulatata prije tretmana samo brijati problematična mjesta kroz 30 dana te dan prije tretmana iz razloga što se brijanjem povećava postotak dlaka u anagenoj fazi i folikul sadrži dlaku koja se uništi. Ostale metode za uklanjanje osim brijanja uklanjaju dlaku te kod tretmana nema dlake koja bi s trebala uništiti.

Nakon što je potrebni broj tretmana proveden ne znači da na tretiranom mjestu dlake više neće rasti. Doći će nakon nekog vremena ponovno do izrasta dlaka, ali u znatno manjem postotku i biti će slabije tj. svijetlije ili tanje te se opet mogu tretirati. Stopa izrasta dlaka nakon kraja tretmana se ne može predvidjeti niti duljina perioda do novog izrasta dlaka koji traje prosječno 3-5 godina.Dođite i otkrijte ljepotu ELOS TEHNOLOGIJE

Lako! Sigurno! Učinkovito!

 

U koliko imate neke od navedenih problema:

osjetljiva koža

osjetljivost na ostale tretmane depilacije

akne i ožiljci kao poslijedica nekvalitetne depilacije

brži rast dlaka

Ovaj tretman je idealan za vas!

Nakon tretmana dlake će dalje rasti no nakon 10 dana dolazi do njenog ispadanja. Iz razloga što sve dlake nisu u istoj fazi potrebno je tretman u više navrata ponoviti, obično 5 - 8 puta. Razmak između tretmana bi trebao iznositi 6-8 tjedana no tu treba voditi računa: o lokalizaciji jer nemaju sve dlake istu duljinu ciklusa, debljinu i gustoću dlake, etničko porijeklo, dob i hormonalni status. Teško je predvidjeti eventualni broj tretmana jer on jako varira zbog prije navedenih faktora uz još niz faktora: dubina folikula, karakteristike zrake, uređaj i dr.


Bitne upute za daljnju njegu:

Nakon tretmana moguće je prolazno kraće crvenilo i peckanje. Svakako se savjetuje poslje tretmana izbjegavati sunce i koristiti zaštitna sredstva protiv sunca. U rukama nestručne osobe moguće su teže nuspojave zbog upotrebe veće količine energije.

 

Dugoročno nisu uspostavljene studije o eventualnom utjecaju na zdravlje. Kod epilacije dlaka s laserima i IPL uređajima se ne može govoriti o trajnom uklanjanju dlaka nego o trajnom smanjenju broja dlaka. Prema FDA (US Food and Drug Administration) samo par proizvođača je dobilo dozvolu da deklarira njihove uređaje,a među koje se ubraja i naš centar, Hipokrat Medico, za trajno smanjenje broja dlaka, a ne za trajno uklanjanje dlake. Veći broj tretmana vodi većem postotku smanjenja dlaka. Rezultati ovise o pacijentu, uređaju i osobi koja tretira. Epilacija laserima i IPL uređajima je velika pomoć ženama no i sve većem broju muškaraca koji se podvrgavaju tretmanima. Jedini ograničavajući faktor je cijena metode.