Njega tijela

Depilacija

Njega tijela

 

Sve vrste depilacija

Neke ih imaju više, neke manje, ali nitko ih ne voli – dlačice. Postoji nekoliko metoda depilacije, njihovog uklanjanja, ovo su one najčešće koje prakticiramo u Hipokrat Medico centru:

 

:: Depilacija voskom ili patronama ::

Prednost je to što dlačicama treba duže vremena prije nego što ponovno izrastu, a navodno nakon čupanja voskom rastu nježnije i tanje (što je vrlo diskutabilno među stručnjacima). Bol je epizodna, a neke žene je uopće ne osjete, ako se postupak izvodi pravilno. Voskom nikad ne čupajte tjedan prije i za vrijeme mjesečnice. Preporučujemo odlazak u kozmetički salon, ali ako se ipak odlučite za kućnu upotrebu obavezno nakon uklanjanja dlačica na kožu nanesite puder ili nešto drugo za umirivanje kože. Vosak se koristi za sve dijelove tijela, poput bikini zone, stomaka, ruku, nogu i ostalih. Nedostatak voska kao metode depilacije je to što je postupak zaista kompliciran za kućnu upotrebu. Dlačice trebaju izrasti prije čupanja najmanje pola centimetra.


:: ELOS epilacija ::

Trenutno najmoderniji i savršena tehnika je uklanjanje neželjenih dlaka ELOS epilacije.

Ime Elos je kratica za "elektro-optički sinergiju". Ova tehnologija je bitno razlikuje od svih ostalih ranije poznatih metoda uklanjanja dlaka. Uz struje i visoke impulse fotona radi se uništavanje folikula dlake. Tijekom cijelog postupka stručnjak kontrolira intenzitet djelovanja svjetla i radio valova. Elos epilacija se provodi na temelju osobnih čimbenika, kao što su tip kože i njegove reakcije na proces uklanjanja dlačica. Posebnost ELOS epilacije je zaštita kože tijekom postupka jer je površina kože hlađena i kontrolirana te količina i samo djelovanje intenziteta energije podešena za različite tipove kože. Zato nema pregrijavanja kože i šanse iritacije su male do nikakve. Da, Elos uklanjanje dlaka tretman je udobaniji i pouzdaniji od svih ostalih vrsta depilacija.

Postupak je bezbolan i ne zahtijeva puno vremena. Tijekom ELOS epilacije koža nije ozlijeđen. Rizik od urastanja dlaka je minimalna; jedina stvar koja se može pojaviti nakon postupka - crvenilo, a koje se ubrzo povuče. Ova metoda za uklanjanje dlaka može se primijeniti bez obzira na tip kože i kose. Još jedna velika prednost ELOS epilaciju je da gotovo odmah nakon postupka se možete sunčati, primjenjujući razne kreme, posjetite solarij.


Broj ponavljanja i razmak između tretmana:
- Od 4 do 6 tjedana za lice,
- Od 6 do 12 tjedana za ramena i leđa,
- Od 10 do 16 tjedana za noge.