Tretmani tijela

Kriolipoliza

Najnovija tehnologije zaledivanja masnih stanica, uredaj koji ima medicinske certifikate o djelotvornosti, CE i FDA

Kriolipoliza je neinvazivni tretman kojim se postiže redukcija masnog tkiva čiji je rezultat usporediv sa liposukcijom.

Kriolipoliza

 

Kriolipoliza je neinvazivni tretman kojim se postiže redukcija masnog tkiva na tretiranom području zamrzavanjem masnih stanica i njihovim izlučivanjem tijekom perioda od 8 tjedana nakon tretmana, a rezultat je najbolje vidljiv 2-6 mjeseci nakon tretmana.
Kriopoliza je vodeći tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice.

Rezultat se postiže uz minimalnu nelagodu. Očekivane nuspojave su privremeno crvenilo, modrice i prolazna utrnulost koja se obično povuče u roku od 14 dana nakon liječenja. Nelagoda i mala bol tretiranog područja može se pojaviti 2 tjedna nakon zahvata i rješava se bez intervencije.Kriolipoliza se smatra sigurnom i učinkovitom, s visokom stopom zadovoljstva klijenata.

Kriolipoliza je potpuno drugačija od ostalih tretmana za smanjenje masnog tkiva. Princip koji stoji iza tehnologije kriolipolize koristi pretpostavku da su masne stanice osjetljivije na hlađenje od ostalih stanica kože. Stoga kontinuirana primjena hladnih temperatura pokreće uništenje masnih stanica koje makrofagi naknadno progutaju i probave. Odmah nakon tretmana moguće je primijetiti zamjetno manji broj masnih stanica potkožnog tkiva. Upalni proces koji je stimuliran odumiranjem masnih stanica može se vidjeti u roku od 3 dana nakon tretmana, a vrhunac doseže otprilike 14 dana nakon tretmana, kad masne stanice postanu okružene histiocitima, neutrofilima, limfocitima i drugim jednojezgrenim stanicama. 14–30 dana nakon tretmana, makrofagi i drugi fagociti okružuju, omotavaju i probavljaju stanice lipida kao dio prirodnog odgovora tijela na ozljedu. Četiri tjedna nakon tretmana upalni proces se smanjuje, kao i volumen masnih stanica. Dva do tri mjeseca nakon tretmana, interlobularne pregrade su izrazito zadebljane i upalni proces se i dalje smanjuje. U to se vrijeme očito smanjuje volumen masti na tretiranom području i pregrade čine većinu volumena tkiva.

Uređaj kojim se obavlja kriopoliza je zapravo aplikator u obliku čaše s dvije rashladne ploče kojim se tretira područje obrade. Tkivo se uvlači u ručni uređaj pod umjerenim vakuumom, a odabrana temperatura modulira se pomoću termoelektričnih elemenata i kontrolira senzorima koji nadziru toplinsku struju van tkiva. Svako područje tretira se otprilike 45 minuta i treba ga masirati 2 minute nakon završetka kako bi se poboljšao klinički ishod. Zatim klijent odlazi kući i može nastaviti s normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Broj potrebnih ciklusa za postizanje optimalnog rezultata ovisi o tretiranom području. Iako se dobri rezultati na gležnjevima obično mogu postići samo jednim tretmanom, leđa i unutarnja i vanjska strana bedara te trbuh često zahtijevaju više od dva tretmana. Tretmani se mogu ponavljati u razmaku od 8 tjedana jer je potrebno najmanje toliko da bi se mogao riješiti proces započet prethodnim tretmanom.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog 2009. godine, u kojem je sudjelovalo deset ispitanika, masni sloj je reduciran za 20,4% i 25,5%  nakon 2 mjeseca, odnosno 6 mjeseci nakon tretmana kod svih ispitanika. U novije vrijeme, retrospektivna multicentrična studija koja je koristila ankete pacijenata, fotografsku dokumentaciju i mjerenja zaključila je da je 86% od 518 ispitanika pokazalo poboljšanje. Mjesta na kojima je kriolipoliza bila najučinkovitija bili su trbuh, leđa i gležanj. Pacijenti su ispunili upitnik o zadovoljstvu, 73% je izjavilo da je zadovoljno, a 82% je spremno preporučiti kriolipolizu prijatelju. Većina je opisala minimalnu do podnošljivu nelagodu tijekom postupka. 89% posto ispitanika izvijestilo je o pozitivnom rezultatu nakon tretmana.

Kriolipoliza

 

Čak i kada prijeđete na zdrav način života, pravilnu prehranu i vježbanje, moguće je da će na određenim područjima ostati nakupine masnoća kojih se nikako ne uspijevate riješiti. Ta područja su najčešće trbuh, bedra, koljena, nadlaktice i leđa. Kako ih se riješiti?
 Kriolipoliza je vodeći tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Do danas je izveden preko osam milijuna puta što je potvrda sigurnosti i efikasnosti tretmana. Bezbolna je alternativa liposukciji, a prvi uređaj nove generacije u Hrvatskoj nalazi se u Xbody studio u Zadru.


Tehnologija zamrzavanja, poznatija kao kriolipoliza, daje dugoročne rezultate koji problematična područja čine mnogo manje problematičnima. Naime, masne stanice ne vole hladnoću i na određenoj temperaturi će se jednostavno smrznuti. Kada se dogodi smrzavanje sala ili smrzavanje celulita, tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u roku od 3 mjeseca, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Koji aplikator je najbolje koristiti i koliko je puta potrebno ponoviti tretman, ovisi o procjeni naših stručnjaka.

Sva dodatna pitanja o sigurnosti tretmana možete uputiti našim stručnjacima tijekom konzultacija, a tijekom samog procesa smrzavanja sala cijeli tim vam je na raspolaganju koji će paziti na svaki detalj.

Također, prije tretmana, provjerit će se kako vaše tijelo reagira na hladnoću te bolujete li od nekih bolesti koje zahtjevaju mjere opreza. Vaša sigurnost na prvom je mjestu!

Kandidati
CoolSculpting je ciljani tretman kojim se može tretirati samo potkožno masno tkivo koje je mekano. Područja koja se mogu tretirati kriolipolizom su trbuh, bokovi, gornji dio leđa, prsa, unutarnji i vanjski dio bedara, koljena, masno tkivo ispod stražnjice i podbradak.

Kriolipoliza je namijenjena je osobama s idealnom tjelesnom težinom ili blizu idealne, koje žele smanjiti masno tkivo na nekom od 9 područja odobrenih za tretiranje od strane FDA. 

Ovako izgleda tretman kriolipolize u našem prostoru.
• Nakon konzultacija, dogovora o zonama koje se tretiraju, uputa i zakazanog termina, tretman počinje i masne stanice se uništavaju.
• Trajanje tretmana je do 50 minuta, nema injekcija ni rezanja a rezultati se mogu usporediti s liposukcijom!
• Uređaj ima četiri aplikatora koji se mogu upotrebljavati, zavisno od tretirane zone.
• Nakon tretmana, uništene masne stanice se izlučuju prirodnim putem u idućih 28 dana.

Rezultati su fantastični već nakon jednog tretmana.